domingo, 19 de outubro de 2014

Alfredo di Roma

Em mais um jantar com meu noivo, optamos pelo Alfredo di Roma, dessa vez em um Domingo. Para beber, suco de uva Dom Candido, delicioso!
Suco de Uva Dom Candido

O Couvert não podia faltar: torradinhas, croissants, pães variados, pasta de alho, sardela e azeitonas.... adoro!
Couvert

Para prato principal, meu noivo escolheu o Medaglione com Salsa di Vini Marsala (medalhões de filet mignon com vinho Marsala. Acompanha o autêntico fettuccine al’Alfredo), o filet estava macio e no ponto perfeito e o molho estava bastante saboroso. O fettuccine al’Alfredo estava delicioso!
Medaglione com Salsa di Vini Marsala

Eu optei pelo Gamberi alla Grilia com Fettuccine al’Alfredo (camarões grelhados com massa fresca especialmente preparada com exclusiva manteiga cremosa sem sal e queijo parmesão italiano- Parmegiano Reggiano- o autêntico Fettuccine al’Alfredo- R$89,00), os camarões estavam enormes e macios, e junto com o fettuccine, um prato maravilhoso!
 Gamberi alla Grilia com Fettuccine al’Alfredo

Gamberi alla Grilia com Fettuccine al’Alfredo

A sobremesa ficou para outra visita, pois já estávamos satisfeitos! O atendimento foi rápido e atencioso. Já estou com saudade do Alfredo di Roma!

Alfredo di Roma $$$$$$
www.alfredodiroma.com.br
End. Rua Morro do Escravo Miguel, Hotel Atlantic Towers- Ondina, Salvador/BA
Tel. 71.3331-7775/ 71.88028010/ 71. 7812-0085

Um comentário:

  1. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY THE GRANDNEPHEW, INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30

    With reference of your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “fettuccine all’Alfredo” in 1908 in restaurant run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). This trattoria is “the birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
    Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in 1914 in a street in central Rome, after leaving the restaurant of his mother Angelina.
    In 1943, during the war, Di Lelio sold the restaurant to others outside his family.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), which is now managed by his nephews Ines, with the famous “gold cutlery”” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
    See also the site of “Il Vero Alfredo” (in which there are also news about franchising) .
    I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong to the family tradition of "Il Vero Alfredo" in Rome.
    I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
    Best regards Ines Di Lelio

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